Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Bedrijfsleven geeft Bouw studenten laptop

Een beroepsopleiding kost geld, veel geld. Collegegeld, boeken, materialen, excursies, dit alles kan flink in de papieren lopen.

Meer dan 70 eerstejaars BOL4-studenten van het ROC van Twente staan in ieder geval niet door een mega investering in een onmisbare computer. Zij kregen onlangs uit handen van Bouwtalent/HBO-jobscore een supersnelle, krachtige laptop. De laptops werden geleverd door Multimedia Center uit Almelo en door Bouwtalent/HBO-jobscore directeur Robert Herman uitgereikt aan de studenten van het ROC van Twente (foto) aan de Gieterij in Hengelo.
Een dag later kregen de studenten op de locatie Rijssen van het ROC van Twente een exemplaar. Bouwtalen/HBO-jobscore is een samenwerkingsverband van de bedrijfstak bouw en infra dat zetelt in Almelo. Meer dan 400 Twentse bouwbedrijven zijn hierbij aangesloten. De organisatie zorgt onder meer voor stageplekken in de bouw en infra, promoot het technisch onderwijs en werk met opleiding samen om studie-uitval te voorkomen en terug te dringen. Nu de bouw weer in hoog tempo herstelt, is er sprake van een tekort aan mensen. Reden waarom Bouwtalent/HB)-jobscore veel energie steek in de werving van bouwstudenten en bestrijding van schooluitval. Om ervoor te zorgen dat studenten bouw ook daadwerkelijk hun studie afronden en kiezen voor een loopbaan in de bouw, deelt zij regelmatig studierendementsprikkels uit, zoals dit keer de laptop.