Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Almelo Allee staat na
drie jaar als een huis

Komende zondag rond 11.00 uur loopt Almelo voor het derde jaar op rij uit voor Almelo Allee: het grootse wandel-, hardloop- en fietsevenement van de stad.

Deelname is mogelijk aan de TMZ wandeltocht over 5 kilometer of aan de Preston Palace wandeltocht over 10 kilometer door de Gravenallee en omgeving. Voor handbike, rolstoel en scootmobiel is een aangepaste route uitgezet. Hardlopen is over verschillende afstanden: Rabobank Kidsrun (6 t/m 12 jaar) over 1 km, Rabobank Jeugdrun (13 t/m16 jr) over 2 km, Hölscher Davids loop over 5 km, ZGT loop over 10 km en de KievitSport halve marathon over 21 km.

Taekwondoka Reshmie Oogink, die onlangs deelnam aan de Olympische Spelen in Rio, geeft het startschot voor de Kidsrun waarna zij zelf meedoet aan de 10 km loop. Start van wandelen en hardlopen is de IJsbaan Almelo aan de overzijde van het Sportpark. De ijsbaan is voor deze gelegenheid omgedoopt tot Almelo Alleeplein met start en finish. Hier bevinden zich tevens horeca, informatiestands en kraampjes met handelswaar.
Ook de fietstochten gaan over verschillende afstanden: 24, 40 en 90 km. Het grote verschil is dat dit onderdeel start bij het Waterschap Vechtstromen aan de Kooikersweg in Almelo maar finisht bij de ijsbaan. Onderweg passeren deelnemers onder meer de jaarlijkse Cottwich Almelo Regetta een internationale roeiwedstrijd op het Twentekanaal van roeivereniging Amycus. Vorige week woensdag was er al dePre Allee Experience Day (foto) op de Sumpel waar leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van verschillende basisscholen deelnamen aan spannende vormen van buitengym.
In betrekkelijk korte tijd is het sportevenement uitgegroeid van een leuk uitje voor lopers en fietsers door het buitengebied van de stad tot een breed evenement dat inmiddels ook uitgerold wordt naar andere plekken in Almelo dan alleen de Gravenallee. 'Met dank aan Sportservice Overijssel die ons hierbij ondersteund heeft en van adviezen heeft voorzien', aldus voorzitter Ben Hulshof van het sportieve evenement. De organisatie is inmiddels uitgewerkt in een heldere en overzichtelijke structuur. 'Iedereen is nu verantwoordelijk voor een afgebakend onderdeel.' Het bestuur houdt de grote lijnen in de gaten en op de dag zelf is de regie in handen van één persoon, de bekende sportliefhebber Huib Rouwenhorst.

Eddy Kolfoort