Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Jeugdfonds Almelo wil meer
kinderen laten sporten

De scholen zijn begonnen en kinderen melden zich weer bij hun sportverenigingen, die op hun beurt her en der aan het begin van een nieuw seizoen een open dag houden. Een mooi moment om je als lid aan te melden.

Helaas zijn er nog veel jongeren die dat niet doen omdat hun ouders de contributie en de noodzakelijke kleding en schoeisel niet kunnen betalen. Financiële redenen hoeven echter nooit een beletsel te zijn om aan te sluiten bij een sportvereniging en zeker in Almelo niet. 'Het Jeugdfonds Almelo maakt het mogelijk dat zij wel in clubverband kunnen sporten', licht bestuurslid Richard Lohuis toe.
Uit onderzoek blijkt dat circa 2500 kinderen in Almelo tot de doelgroep van het Jeugdfonds behoren, terwijl een derde een beroep doet op het fonds. 'Dat is landelijk gezien een heel hoog aantal, maar tegelijk blijkt dat we kennelijk nog niet bij iedereen bekend zijn en dat trekken we ons aan.'
Het afgelopen jaar zag het fonds de animo voor deelname aan culturele activiteiten sterk toenemen maar daarentegen die aan sportactiviteiten afvlakken. Sporten is gezond en bewegen in groepsverband is niet alleen hartstikke leuk maar heeft ook een positieve invloed op de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Kinderen leren samenwerken, communiceren, problemen oplossen en leggen contacten. Kinderen van 4 tot 18 jaar komen in aanmerking om op kosten van het jeugdfonds te sporten of deel te nemen aan een culturele activiteit zoals muziekles. Voor een sportactiviteit ligt het maximum op € 225,00 en voor een culturele activiteit op € 450,00.
Almelo Doet Mee dat kantoor houdt aan de Rietstraat 143 speelt een belangrijke rol bij het beoordelen van aanvragen. Zij doet de inkomenstoets. Lohuis adviseert om toch vooral een aanvraag in te dienen via een intermediair. "Bijvoorbeeld leraren, jeugdhulpverleners of huisartsen, zij kennen het kind en de thuissituatie. Meer info bij Almelo Doet Mee tel. 0546-541222.