Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Jubilerend Straattheater
in centrum van Almelo

Komend weekend biedt de binnenstad een podium aan binnenlandse en buitenlandse artiesten die stuk voor stuk een grote reputatie hebben opgebouwd in hun eigen discipline. Zij zullen het publiek tijdens deze jubileumeditie verbazen, ontroeren en vermaken.

Niet voor niets wordt het internationale straattheater gepresenteerd onder de noemer 'Almelo op 't Rabat', waaronder ook de Uitmarkt op zondag is opgenomen (zie elders in deze krant). "De typisch Twentse slogan verwijst naar een roerig weekend want dat belooft het zeker te worden", aldus Jos Tornij namens Almelo Events, de organisator.
Tien internationale theatergroepen verzorgen zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur diverse optredens in het centrum van de stad. Uit Argentiniƫ komt Eye y Compania met een acrobatische voorstelling in een piramidestructuur. PanGottic uit het Verenigd Koninkrijk werkt met haar chaotische voorstelling op de lachspieren van de toeschouwer. De Belgische groep KarKarKar zet het centrum muzikaal op de kop. Dat begint al met de opbouw van het podium. Ook uit Belgiƫ komt de lopende act Puurlain. Hij is deze zaterdag op stap met de opgewekte en bovenal charmante postbode Rambour. Deze laatste brengt liefdesbrieven rond en verrast daarmee de mensen op straat.
De mobiele act Ami 16 van de Nederlandse artiest Exoot is een wonder op wielen en verrast iedereen met zijn kunsten. De eveneens uit ons land afkomstige theatergroep De Jongens verzorgen een voorstelling van een uur met veel slapsticks. Eerder dit jaar was deze groep de grote verrassing op het festival Oerol. La Fausse Cie is een driekoppige band met zelfgebouwde instrumenten waarop ze klassieke muziek vertolken. De kinderen komen volop aan hun trekken bij de komische clown Fraser Hooper uit Engeland. Op de Koornmarkt richting Theaterhotel geeft de schildersgroep het Twents Palet een presentatie van hun werk. Het straattheater krijgt zondag op kleinere schaal met optredens van drie groepen een vervolg op Uit in Almelo.