Afbeelding

Enes Ünal: 'Geweldig gevoel'

Enes Ünal maakte zondagmiddag in de wedstrijd FC Groningen - FC Twente zijn basisdebuut voor de Tukkers en scoorde direct drie keer. Een droomscenario, en toch leek het bijna mis te gaan. 'Gelukkig hebben we nog gewonnen.'

'Een heel mooie dag', omschreef de jonge spits zijn basisdebuut. 'Dit voelt geweldig. Fantastisch dat Jari 'm nog afmaakt en we uiteindelijk toch hebben gewonnen.' Ünal kon zijn effectiviteit ook niet helemaal verklaren. 'Soms overkomt dit je en lukt het gewoon. Ik doe altijd mijn best en probeer te scoren.' De 0-2 kwam op aangeven van Hakim Ziyech. 'We begrijpen elkaar, voelen elkaar aan. Soms is oogcontact genoeg. Ik vind het mooi om met Hakim te spelen.' Ünal ging er na ruim 70 minuten af in Groningen. 'Ik ben net pas aangesloten en heb nog niet 100% ritme. We nemen het stap voor stap, zodat ik straks 90 minuten kan.' Het scoren van een zuivere hattrick is voor aanvallers altijd speciaal, drie opeenvolgende doelpunten scoren in een wedstrijd. Traditioneel wordt de wedstrijdbal na afloop aan de hattrick-scorer overhandigd, zodat de 19-jarige Ünal een mooi aandenken aan deze bijzondere voetbalmiddag had. Door zijn drie goals tegen FC Groningen volgde Enes Ünal Marc Janko op bij FC Twente.

FC Twente - Sparta

Na twee uitwedstrijden tegen Feyenoord en FC Groningen, staat zaterdag het volgende thuisduel voor FC Twente op het programma. Om 20:45 uur wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt tegen Sparta Rotterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 12,50 via kaartverkoop.fctwente.nl.