Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Wintersport zonder beperking bij Snow+

'Wintersport is voor ons geen optie, omdat ons kind een beperking heeft.' Dit is een uitspraak die je vaak hoort, als er in een familie een kind met een beperking leeft. Michael Taen en Carst Grootelaar vinden dat wintersport voor iedereen mogelijk moet zijn, ook voor mensen met een beperking of psychische stoornis. Michael en Carst zijn de oprichters van Snow+, een stichting die functioneert als skischool in Ellmau in Oostenrijk. Zij richten zich op deze bijzondere, maar geweldige doelgroep.

Snow+ is ontstaan doordat Michael en Carst als ski- en snowboardleraren zien dat er te weinig mogelijk is voor deze doelgroep op het gebied van wintersport. 'Ieder kind wordt in een ski- of snowboardgroep geplaatst en de verwachting is dat ze het zullen leren. Er wordt niet gekeken naar de speciale aandacht die een kind met beperking nodig heeft. Laat staan of het kind wel in een groep past. Met Snow+ willen we hier verandering in brengen. Wij kijken naar de mogelijkheden van ieder mens, los van hun beperking. Wij willen graag ouders van gedachten laten veranderen en het onmogelijke mogelijk maken. Dit doen wij door individuele lessen aan te bieden. We nemen voor de lessen contact op met de familie en deelnemer, zodat wij voorbereid aan de lessen kunnen beginnen.'

De Nijmeegse Michael Taen heeft 32 weken ervaring in het geven van snowboardles aan onder meer kinderen met een psychische stoornis en werkt in Nederland als psycho-motorisch therapeut. De Twentse Carst Grootelaar heeft 48 weken ervaring in het geven van skiles aan verschillende kinderen met of zonder rugzakje en hij werkt in Nederland als maatschappelijk werker in de gehandicaptenzorg. Allebei hebben ze kennis en voornamelijk affiniteit met de doelgroep. 'Je kunt nog zoveel kennis hebben als je wilt, maar bij deze doelgroep is het vooral van belang om de klik te hebben. Oftewel, met onze drive, kennis en ervaring is ieder mens met een beperking die de wintersport wil beleven in goede handen.' Bent u geïnteresseerd? Wilt u al jaren met uw kind met een beperking op wintersport? Dan biedt Snow+ uitkomst! Voor meer informatie: info@snowplus.at of www.snowplus.at.