Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Man of the Match Hoogma praat
veel met Zomer en krijgt tips

In huize Hoogma ging 6 maart 2016 de boeken in als de dag waarop Justin zijn debuut maakte voor Heracles Almelo. Destijds, in de uitwedstrijd tegen NEC, maakte de verdediger zijn eerste minuten, waarna hij ook tegen FC Groningen en FC Utrecht speelminuten gegund kreeg van trainer John Stegeman. Dit seizoen is alles anders en heeft de jongeling na twee speelrondes al meer minuten gemaakt dan het seizoen 2015/2016. Afgelopen zondag stond hij voor de tweede keer in de basis in het met 3-1 gewonnen duel tegen Willem II.

Hij is twee maanden geleden pas achttien geworden, maar vult de positie als centrale verdediger prima in. Toch blijft Hoogma kritisch en ziet hij zelf nog voldoende verbeterpunten. 'Bij de tegentreffer zit ik wel fout ja. In zo'n situatie moet ik de bal gewoon wegschieten. Dat heeft niet te maken met concentratieverlies, maar meer met het feit dat ik alles voetballend probeer op te lossen. Op dat moment moet ik gewoon minder risico nemen', zo vertelt hij na afloop.

Man of the Match

Uiteindelijk werd het duel met de Tilburgers met 3-1 gewonnen door Heracles Almelo en wordt Hoogma zelfs uitgeroepen tot Man of the Match. 'Dat vond ik niet helemaal terecht. Er waren zeker spelers die beter speelden dan ik vandaag, waaronder Brahim Darri.' De buitenspeler was betrokken bij twee doelpunten en kreeg ook twee strafschoppen toegewezen.

Centrale duo

Hoogma vormt het hart van de verdediging met Mike te Wierik, omdat Ramon Zomer de laatste weken niet fit is gebleken. 'Dat bevalt me goed in het centrum', zegt hij lachend. 'Mike brengt natuurlijk iets meer ervaring met zich mee en daar kan ik nog veel van leren. Daarnaast coacht hij veel en praat ik voor de wedstrijden ook met Ramon. We vullen elkaar goed aan denk ik.' Komende zondag wacht voor Hoogma wellicht een ander mooi karwei. Dan komt Feyenoord naar het Polman Stadion. Die ploeg is goed begonnen aan het seizoen en mag het Heracles Almelo lastig proberen te maken in Almelo. Het duel begint zondag om 16:45 uur.