Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Almelose Voetbaldagen beloven
wederom een succes te worden

De werkzaamheden omtrent de Almelose Voetbaldagen 2016 van 24, 25 en 26 augustus liggen op schema, aldus het bestuur Stichting Almelose Voetbaldagen. De Almelose Voetbaldagen zijn bedoeld voor de jeugd (jongens en meisjes van 5 t/m 14 jaar) uit Almelo en omgeving.

De deelnemers ontvangen tijdens de dagen een tenue (shirt, short, sokken), een bal, een certificaat met foto, een AVD'16-contract, een medaille en andere leuke kleine gadgets. De 8- t/m 14-jarigen krijgen ook nog 3 dagen een gezonde lunch. Verder zullen ze 3 dagen kwaliteitstraining krijgen en zal elke speler op zijn eigen niveau worden uitgedaagd. Hiervoor heeft bestuur een trainerskorps van 18 trainers bijeengebracht. Op de vrijdag wordt er een sociaal-maatschappelijk centrum gecreëerd met een aantal interessante gasten, zoals Therapiecentrum Twente, JeugdSportFonds Almelo, Kans voor een Kind, een voedingsdeskundige en een fankar van Heracles Almelo. De laatste dag (vrijdag) zullen er ook twee geldbedragen worden gedoneerd aan de goede doelen JeugdSportFonds Almelo en Kans voor een Kind.

De Kick-off voor de derde editie van de Almelose Voetbaldagen, dat geen winstoogmerk heeft, werd medio maart gedaan. Door het succes van de twee vorige edities heeft het bestuur er alle vertrouwen in dat de derde editie ook een groot succes zal worden. Dit werd gelijk duidelijk tijdens de inschrijving. Binnen 3 weken zaten de Almelose Voetbaldagen 2016 vol doordat maar liefst 140 aanmeldingen in de leeftijd 5 t/m 14 jaar binnenkwamen. Het bestuur was daar zeer trots op en het was meteen duidelijk dat de Almelose Voetbaldagen leven in Almelo. Na twee jaar mag er qua sportevenement dan ook gerust worden gesproken van een begrip in Almelo.

Zodoende startte het bestuur vol enthousiasme met alle werkzaamheden en verliep het allemaal zeer voorspoedig. In een eerder stadium werd al een contract ondertekend met voetbalvereniging AVC La Première, dat de Almelose Voetbaldagen traditiegetrouw organiseert op haar velden. Partners werden benaderd en gaven hun goedkeuring. Er is weer een prachtig blauw tenue bepaald in samenwerking met MUTA-Almelo. De goede doelen werden bekend (JeugdSportFonds Almelo en Kans voor een Kind) en tevens heeft Heracles Almelo zijn medewerking toegezegd aan de Almelose Voetbaldagen 2016.

Voor meer informatie: www.almelosevoetbaldagen.com of Facebook ('Stichting Almelose Voetbaldagen').