Afbeelding

René Hake: 'Vergaten in eindfase door te breken'

De uitwedstrijd van FC Twente tegen Feyenoord eindigde zondagmiddag in een 2-0 nederlaag. Tijdens de analyse na afloop moest René Hake constateren dat het Feyenoord was dat het duel verdiend wist te winnen.

'Ik denk dat er op de overwinning van Feyenoord niets af te dingen valt. Wij hebben de eerste twintig a vijfentwintig minuten goed gespeeld. We slaagden er in de ruimtes klein te houden, waardoor Feyenoord geen hoog tempo kon spelen en nauwelijks gevaarlijk kon worden. De eerste keer dat we mensen uit de rug weg lieten lopen, was het meteen raak', aldus Hake. Jens Toornstra maakte in de 24e minuut de 1-0 voor Feyenoord. 'Dan moet je oppassen niet in het mes te lopen en de rust zien te bewaren. Dat lukte tot de rust redelijk. We kwamen er een aantal keer goed uit, maar vergaten in de eindfase door te breken.' Na rust had debutant Yaw Yeboah de grootste kans op de gelijkmaker. Uiteindelijk maakte Nicolai Jørgensen de 2-0 vlak voor het einde. René Hake: 'De 2-0 was de nekslag en de definitieve beslissing.'