Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Canisius winnaar van de
RED Engineers Challenge

De Prinses Marijkeschool uit Nijverdal, het Canisius uit Almelo / Tubbergen, de internationale Prinseschool uit Enschede en OBS 't Schöppert uit Hengelo zijn de grote winnaars van de 'RED Engineers Challenge 2016'. Deze challenge voor kinderen vond afgelopen zaterdag in Enschede plaats. Op deze dag streden 26 Twentse teams van basis- en voortgezet onderwijs tegen elkaar om wie het meest duurzame idee van Twente wist te presenteren en daarmee een plek in het RTL televisieprogramma Greentech wist te bemachtigen.

De dag stond vol duurzame activiteiten, proefjes en workshops. De uitvindingen van de 'RED Engineers' werden beoordeeld door de jury op de onderdelen presentatie, probleemanalyse, creativiteit, samenwerking, innovatie en ontwerp. De 26 teams bestonden uit twee tot vier leerlingen afkomstig uit groep zes van de basisschool tot en met de tweede klas van het voortgezet onderwijs. De deelnemende leerlingen hebben eind mei en begin juni twee gastlessen gevolgd over duurzaamheid, duurzame oplossingen en ontwerpen. Met de speciale lesmodule prikkelden studenten van Saxion en Universiteit Twente, samen met de leerkrachten, de kinderen om ideeën te bedenken die de wereld een stukje groener moeten maken.

Het Canisius, met vestigingen in Almelo en Tubbergen, won een wildcard voor hun idee 'Black & White'. Dit zwart/witte rolscherm kan gebruikt worden op tenten en tuinhuizen om in de zomer warmte af te stoten en in de winter juist warmte aan te trekken.