Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Twee juffen Immanuelschool gaan met pensioen

Na een succesvolle loopbaan gaan juf Wina Batterink en juf Hilly Komdeur genieten van een welverdiend pensioen. Donderdag 14 juli staat de Immanuelschool uit Wierden in het teken van het afscheid van deze twee juffen.

Juf Wina Batterink begon haar loopbaan in september 1972 op de christelijke kleuterschool in Hellevoetsluis. Na haar huwelijk is Wina verhuisd naar het oosten van het land waar ze kwam te werken op een school in Denekamp. Maar na een stop van 10 jaar, om te zorgen voor haar kinderen, begon Wina als invalleerkracht op de Immanuelschool en is tot haar pensioen hier gebleven. Het plezier wat ze dagelijks heeft door het werken met de kinderen, zal zij het meeste gaan missen.

Juf Hilly Komdeur is in 1971 het onderwijs ingegaan als kleuterleidster aan kleuterschool 'Hummeltjesburg' in Burum (Friesland). Na een tijd in het noorden van Nederland gewerkt te hebben, is Hilly verhuisd naar Almelo. In Almelo kwam zij in dienst van het PCO Noord Twente waar Hilly nu al 23 jaar werkzaam is. Hilly heeft verschillende groepen gehad, maar het werken met kleuters heeft haar voorkeur. Ze geeft aan een 'draadje' met kleuters te hebben.

Een leerling van deze twee juffen zei laatst: 'Jullie zijn twee van dezelfde'. Dat geeft wel aan hoe deze twee juffen op één lijn zaten. Het is heel mooi dat zij gezamenlijk afscheid kunnen nemen.