Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zomerwijkweken bieden kinderen tijdens
schoolvakantie een gigantisch aanbod

Kinderen en tieners hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen, want voor hen zijn er onder het motto 'Zomerwijkweken' ook deze schoolvakantie weer tal van activiteiten. Als de schooldeuren nog maar net voor langere tijd gesloten zijn, kunnen tieners en jongeren van 10 tot en met 18 jaar op zondag 17 juli mee naar pretpark Walibi in Biddinghuizen. Kosten: 7,50 euro per persoon.

Belangstellenden moeten om 09.15 uur aanwezig zijn bij wijkcentrum Eniver aan de Apollolaan. Een dag later is er in hetzelfde wijkgebouw een BBQ die om 19.30 uur begint. Woensdag wordt van 19.00 tot 21.00 uur voor de jeugd van 14 t/m 18 jaar een stormbaan challenge gehouden. Donderdag id er bij Eninver voor kinderen van 10 t/m 13 jaar een stormbaan challenge in combinatie met een BBQ. Info bij Melanie Hazelhoff (tel. 06-14770418 of m.hazelhoff@scoopwelzijn.nl).

In wijkcentrum Eninver is van maandag 18 t/m donderdag 21 juli ook de Pirates of The Caribean voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit de Wierdensehoek. Vier dagen lang diverse piratenspellen met op donderdag een dagje uit. Info bij e.marissen@scoopwelzijn.nl of a.timmerman@scoopwelzijn.nl. Ook op maandag begint in de Trefhoek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit het Sluitersveld het strandballenfestival, dat op donderdag de laatste dag afsluit met een dagje weg. Jongeren uit de Windmolenbroek kunnen dinsdag 19 juli mee naar Kartplaza in Nijverdal. De eigen bijdrage is 5 euro.

Op woensdagavond zijn er spelactiviteiten en een pannakooi en op donderdagavond geeft rapper en graffiti-kunstenaar Emar Reinita een workshop graffiti. De week wordt op vrijdagavond afgesloten met een BBQ en een workshop hairstyling. Info bij Frensel de la Merced (tel. 06-14770352 of f.delamerced@scoopwelzijn.nl). Kinderen van 4 t/m 12 jaar uit de Ossenkoppelerhoek/Beeklust zijn vanaf dinsdag 19 juli welkom in Wijkcentrum De Driehoek. De jungle staat centraal en wordt vrijdag 22 juli afgesloten met een heuse safari. Info: m.gortemaker@scoopwelzijn.nl. De jeugd uit de Goosenmaat/Nieuwstraatkwartier kan zich van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 juli in wijkcentrum De Goosenmaat vermaken in het wilde westen. Info: d.guhnen@scoopwelzijn.nl of 06-41346929.

Eddy Kolfoort