Juliette
Juliette Foto: Steef Alblas

Lisa en Juliette zoeken gastgezin in regio Almelo

Lisa en Juliette komen eind augustus via het High School Holland programma van Travel Active naar Nederland voor een uitwisseling van respectievelijk een schoolsemester en een periode van acht weken. Lisa en Juliette zijn geplaatst op Het Erasmus college en zoeken dringend een gastgezin dat het leuk vindt om vanuit huis kennis te maken met de Italiaanse en/of Belgische cultuur.

'Ik ben 17 jaar oud en woon in Trieste, Italiƫ', zegt Lisa. 'Op school volg ik veel talen, maar Nederlands is nieuw voor mij. Ik wil graag naar Nederland om een nieuwe cultuur te leren. Ik ben er weleens eerder geweest en ik ben verliefd op de tulpen en fietsen. Later zou ik graag een psycholoog in een ander land willen worden. Ik houd van sporten, zoals turnen, en buiten zijn. Ook houd ik van lezen en fotografie.' Juliette: 'Ik ben 15 jaar oud en ik woon in de buurt van Namur, Belgiƫ. Ik ben enthousiast, vriendelijk, een perfectionist en ik houd ervan om tijd door te brengen met mijn familie. Ook houd ik van dansen en volg ik les in hiphop en jazz ballet. Ook zing ik graag, heb ik inmiddels al wat concerten gegeven en ik zit op scouting. Ik heb voor Nederland gekozen omdat dit land me erg aantrekt en ik graag de taal en cultuur wil leren en mijn cultuur wil overbrengen.' Lisa zal voor een schoolsemester in Nederland verblijven en Juliette zal acht weken in Nederland verblijven, tot en met de herfstvakantie. Beide zullen naar het Erasmus in Almelo gaan en zij zouden het heel fijn vinden om vanuit hun nieuwe gastgezin naar deze school te kunnen reizen.

Wilt u Lisa en/of Juliette een Nederlands thuis bieden en wilt u van dichtbij kennis maken met de Italiaanse en/of Belgische cultuur? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active via 0478-551900 of highschoolholland@travelactive.nl. Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland is meer informatie te vinden over het programma.

Lisa