Anne Munsterhuis
Anne Munsterhuis Foto: Steef Alblas

Marre en Anne volgden twee
opleidingen in één jaar tijd

Marre Kreuwel (18) uit Fleringen en Anne Munsterhuis (19) uit Saasveld hebben dit schooljaar maar liefst twee diploma's behaald. Ze volgden een versnelde voltijd mbo-opleiding op niveau 4 aan ROC van Twente in Almelo en behaalden daarnaast respectievelijk hun havo- en vwo-diploma aan het VAVO Lyceum van Twente.

Vorig jaar zakte Marre voor haar havo-examen. Ze zag het niet zitten om nog een jaar naar dezelfde middelbare school te gaan. Ze wilde graag verder kijken. Omdat ze toch haar havo-diploma wilde behalen, besloot ze om dit jaar naar het VAVO Lyceum van Twente in Enschede te gaan. Tegelijkertijd volgde ze de versnelde opleiding managementassistent aan ROC van Twente in Almelo. Dit bleek een gouden greep. Ze heeft haar havo-diploma op zak en ze sluit haar mbo-opleiding in augustus af met een stage op Lanzarote. 'Dit combitraject vraagt wel veel van je, maar als je hard wilt werken, is dit zeker een mooie kans', aldus een blije Marre.

Anne haalde haar vwo-examen niet vorig jaar. Ze moest voor twee vakken opnieuw examen doen. Zij wilde haar vwo-diploma in de avonduren halen op het VAVO Lyceum van Twente. Het was voor Anne geen optie om verder overdag thuis te blijven en niets te doen. Zij startte met de eenjarige mbo-opleiding Medewerker marketing en communicatie. Ook voor Anne pakte dit succesvol uit. Met twee diploma's op zak gaat zij volgend jaar verder studeren op het hbo.

Problemen met de combinatie van opleidingen hebben beide studenten niet gehad. Er werd rekening gehouden met de reistijd tussen Almelo en Enschede en met het feit dat ze soms geen tijd hadden om het huiswerk te maken voor hun mbo-opleiding.

Marre Kreuwel