Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Klankbad met twintig
gongs en klankschalen

Bij een klankbad word je ondergedompeld in de klanken van gong, klankschalen en andere instrumenten, zoals de shruti box en oceandrum. De klanken van de klankschalen zullen zich mengen met de klanken van de Paiste gongs, waaronder de Vrede en Water Gong, de Tam Tam Gong en de Feng Gong. Het klankbad wordt op zondagmiddag 17 juli van 14.00-15.15 uur uitgevoerd in de kapel van De Zwanenhof (Retraitehuisweg 6, Zenderen) door Jan van den Bergh en Ingrid Nijhuis.

Beiden zijn ervaren klankmassagetherapeuten en bedreven in het bespelen van klankschalen en gongs. Een klankbad is een bijzondere ervaring en biedt een diep ontspannende werking, waarbij de vibratie van de gong voelbaar is in iedere cel. Het grote aantal harmonische trillingen en de tonen van de vele klankschalen en de twintig gongs zorgen ervoor dat lichaam en geest worden geopend, gereinigd en weer opgeladen met energie. De geest wordt leeggemaakt en harmonie treedt op. Het lichaam komt weer in balans, waardoor deelnemers ontspanning ervaren. Een klankbad wordt daarom vaak als therapeutisch ervaren.

Voor complete overgave aan het klankbad is het aan te raden om te gaan liggen. Breng dan wel een eigen matje, deken, kussen en extra sokken mee. Mocht dit een probleem zijn, neem dan even contact op. Het is ook mogelijk om zittend te genieten van het klankbad. Geef bij aanmelding de voorkeur op. Na afloop van het klankbad is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met een kopje thee of koffie. Opgave voor het klankbad (25 euro, inclusief thee/koffie) is noodzakelijk en kan via ingridnijhuis@home.nl of 06-51071122. Meer info is te vinden op de agenda van www.methartenzielcentrum.nl en op www.heldereklanken.nl.

Voorafgaand aan het klankbad kan er geluncht worden in De Zwanenhof en kan er genoten worden van de bijzondere sfeer van het retraitehuis en haar prachtige tuin. Voor meer info en de noodzakelijke opgave voor de lunch van € 12,50: kijk op http://www.dezwanenhof.nl/1099/ of mail naar acco@zwanenhof.nl.