Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Tijdschrift Schik gered
van wisse ondergang

Met het vertrek van de vormgever leek ook het einde van Schik - het tijdschrift van, voor en over mensen met een beperking - nabij. Als redder in nood meldde zich Richard Steunenberg van reclamebureau RCTM uit Rijssen, die bereid bleek van de ene op de andere dag de productie van het tijdschrift over te nemen.

'Ik vind het heel leuk om op deze manier iets voor De Klup Twente en haar deelnemers en vrijwilligers te doen', was zijn reactie toen hem het verzoek om hulp bereikte. Schik ontstond in 2011 toen een handjevol redactieleden samen met vormgever Maaike Kremer de oude nieuwsbrief van vrijwilligersorganisatie De Klup Twente transformeerden in een leuk, eigentijds magazine. Het blad groeide snel en de redactie werd uitgebreid met mensen met een beperking en columnisten. Drukkerij Herman Media slaagde erin binnen een kort tijdsbestek een oplage van 5000 stuks op de markt te brengen, die gratis verspreid wordt onder deelnemers, relaties, vrijwilligers, bedrijfsleven en gemeenteraden en colleges van b&w. 'Schik is na vijf jaar een begrip en van grote waarde geworden en we zijn dan ook ontzettend blij met de hulp van RCTM', zegt hoofdredacteur Hanny ter Doest. 'Met de verhalen in Schik wordt ook op een heel leuke manier verantwoording afgelegd voor de subsidies en donaties'.

Steunenberg greep de gelegenheid aan om het magazine een spraakmakende make-over te geven door toepassing van stevig kleurgebruik, herkenbare columns en een ietwat zakelijk/vriendelijke vormgeving. Schik is het blad van, voor en over mensen met een beperking en daarom werd onlangs het eerste exemplaar door Richard Steunenberg en drukker Herman Media overhandigd aan deelnemer Heidy Meijer van De Klup Twente (foto). Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen ook een Schik afhalen bij het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan 2, Het Huis van Katoen en Nu en Split Level men-women aan de Grotestraat 104.

Eddy Kolfoort