Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Optreden van CU Rockband in The Shamrock

Op vrijdag 8 juli zal CU Rockband een optreden verzorgen in The Shamrock in Almelo. De CU's beginnen met spelen om 22:30 uur; de entree tot The Shamrock is gratis.

CU's roots liggen in de jaren '70, als een muzikale en vriendschappelijke samenwerking tussen gitarist Hans Havekes en drummer Ivo Berends tot stand komt. Na jaren van ervaring ontstaat eind jaren '90 CU, nog steeds met Hans en Ivo in de basis. In 2011 wordt Annemiek Moret de frontvrouw van de band. In 2014 is André de Leeuw de 'man on the bass' geworden en in 2015 sluit Maarten de Ruiter aan als toetsenist.

Met Maarten als toetsenist wordt het repertoire van CU breder; popmuziek met een rockrandje. Tevens beschikt CU over vier zangstemmen, waardoor de achtergrondzang voldoende aandacht krijgt en de leadzang af en toe afgewisseld wordt. CU is een ijzersterk vijftal gedreven en ervaren muzikanten; vrienden die veel plezier beleven in het maken van muziek en dat kunnen overbrengen op het publiek.

Het repertoire bestaat uit covers en is gericht op de binnen- en buitenlandse pop-/rockmuziek vanaf de jaren '70 tot aan de hedendaagse muziek en wordt afgewisseld met een mooie ballad. Het uitgangspunt bij de repertoirekeuze is dat er altijd verrassende wendingen worden genomen, gewoon omdat het kan!

Een greep uit het uitgebreide repertoire: Anouk, Skunk Anansie, Manic Street Preachers, The Outfield, Kings of Leon, Black Crows, Bløf, Live, Foo Fighters, K's Choice, Pink, Sass Jordan, Kensington, RHCP, The Script. Let's Rock with CU!