Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kapotte spullen krijgen een
tweede leven bij Repair Café

Tijdens het Repair Café van 10 juni zijn veel mensen blij naar huis gegaan met prima gerepareerde spullen of een goed advies. Op vrijdagmiddag 8 juli is er van 12.30 tot 15.30 uur wederom een Repair Café in het Klussenhuis van Aveleijn.

Iedereen kan deze middag terecht voor het laten repareren van huishoudelijke apparaten, gebruiksvoorwerpen en kleding. Deskundige, vrijwillige reparateurs gaan met de meegebrachte spullen aan de slag. In een Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen brengen om ze tegen een kleine vergoeding door andere buurtbewoners te laten maken. Het motto van het Repair Café is 'Weggooien? Mooi niet'. Veel spullen die nu in de prullenbak verdwijnen, zijn vaak door middel van kleine ingrepen nog prima te gebruiken. Kom op op tijd, want de afgelopen keer was het een drukte van belang. Als alle reparateurs bezig zijn, en niet elk probleem binnen vijf minuten kan worden opgelost, kan de wachttijd namelijk flink oplopen.

Het Repair Café vindt elke tweede vrijdag van de maand plaats van 12.30 tot 15.30 uur in het Klussenhuis van Aveleijn (Kruisweg 2, Almelo). Op 12 augustus, tijdens de vakantietijd, is er geen Repair Café.

Repair Café Almelo is nog steeds op zoek naar personen die goed met kleding / textiel, fietsen, elektrische apparaten, meubels / houten voorwerpen overweg kunnen en die het leuk vinden om hun kennis te delen. Ook wordt er nog gezocht naar iemand die tijdens de bijeenkomsten de functie van gastvrouw / -heer wil vervullen. Je zorgt voor koffie en thee en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.
Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@repaircafealmelo.nl.