Zuster Albertje Prümers, een markante Wierdense kraamhulp.
Zuster Albertje Prümers, een markante Wierdense kraamhulp. Foto: Steef Alblas

Tentoonstelling 'Zorg in
uitvoering' goed bezocht

De tentoonstelling 'Zorg in uitvoering' (de medische zorg in huis in vroeger tijden door wijkverpleegsters, huisartsen, verloskundigen en kraamhulpen) van de Historische Kring Wederden mag zich verheugen in een zeer goede gezondheid. Sinds de opening op 14 mei konden ruim 400 bezoekers verwelkomd worden.

Hun reacties waren unaniem zeer lovend met veel herkenning ('Oh ja, ik weet nog wel dat…'), inclusief de bijbehorende verhalen vanuit vroeger tijden. In het kader van deze expositie wordt ook in de maand juli een extra demonstratie gegeven. Op vrijdag 8 juli vanaf 19.00 uur zal door een ervaren EHBO'er uitleg worden gegeven over de werking van een AED (Automatische Externe Defibrillator), een apparaat dat in geval van hartproblemen levens kan redden en derhalve van groot belang is voor jong en oud.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd deze laatste extra avond voor de zomervakantie te bezoeken en zich te laten informeren omtrent alle aspecten van een AED. Naast deze AED-demonstratie is er uiteraard volop gelegenheid om de expositie te bekijken en een kopje koffie of thee te nuttigen.

Galeriehoudster Ingrid Groeneveld heeft met haar kunstwerken ingespeeld op het thema van de tentoonstelling en geeft op vrijdag 29 juli een demonstratie schilderkunst/-techniek van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoeken en/of deelname aan de tentoonstelling, de AED-avond en/of de demonstratie schilderkunst zijn geheel gratis en de koffie/thee is voor niets. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.