Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Bianca Schoenmakers wint 50ste Ruiterdagen

Speciaal voor de 50ste editie van de Almelose Ruiterdagen was er een nieuw parcours aangevraagd bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. Het parcours, ontworpen door parcoursbouwer Jos Brinkman, bestond uit meer dan twintig veelal natuurhindernissen die samen een parcours vormden van 1,2 kilometer.

Het was een zwaar parcours en slechts twee ruiters kwamen in de barrage. Bianca Schoenmakers ging met de eer aan de haal. Zij won de 50ste Almelose Ruiterdagen in een foutloze barrage met haar paard Dha Dha HDH. Deze combinatie was goed voor de hoofdprijs van € 1.000,- en een solarium van Kylix Horseproducts. Op de tweede plaats eindigde Wendy Ligtenberg. Bianca werd met haar paard Daylight derde. Op de vierde plaats Julian de Boer en op vijf Sven Roze.

De opkomst bij de prijsuitreiking was spectaculair. Bianca werd namelijk met haar andere paard derde en zij kwam met beide paarden tegelijk oplopen, beiden getooid met een prachtige staatsiedeken. Een waar schouwspel. Bij de prijsuitreiking diverse personen namens de organisatie: Henk Bolk namens Bolk Transport, Martin Kuipers namens Kylix en Jan Warse de Vries namens de jury. Na de ereronde kreeg Bianca haar extraatje. Elke trial winnaar belandt namelijk traditioneel in de sloot. De parcoursbouwers van de John F. Kennedygroep hebben dit al jaren als traditie gemaakt.