Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Negen Almeloërs winnen samen
100.000 euro bij Postcode Loterij

Een grote verrassing vorige week voor negen bewoners van de Schierstins in Almelo. Op hun postcode is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen in de meitrekking van de Postcode Loterij. De winnaars verdelen deze prijs met elkaar. De bewoners van de Schierstins werden met een cheque verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam. Almelo viel eerder ook al groots in de prijzen.

Eén bewoner won een bedrag van 20.000 euro, terwijl acht andere bewoners ieder 10.000 euro wonnen. De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten. Jolande won 10.000 euro en was blij verrast: 'De Postcode Loterij kwam langs om een 'klein prijsje' te brengen, hadden ze aan de telefoon gezegd. Maar toen zag ik Nicolette opeens en werd mij duidelijk dat het toch niet zo'n klein prijsje was! Ik ben net naar Almelo verhuisd, dus ik kan het geld goed gebruiken. Ik denk dat ik het ga beleggen.'

De Buurt-Ton is de nieuwe prijs van de Postcode Loterij die iedere zaterdag wordt bekendgemaakt. Om de introductie van deze nieuwe prijs te vieren, deelt de Postcode Loterij in de trekking van mei en juni extra Buurt-tonnen uit. De prijs van 100.000 euro wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal meespelende loten.

Almelo viel eerder ook al groots in de prijzen. In september 2014 viel de Postcode Straatprijs ter waarde van 300.000 euro in de Jan Tooropstraat. En afgelopen december mochten twee bewoners van het Hof van Gülick met elkaar een Kanjerprijs verdelen van maar liefst 1 miljoen euro.