Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Hob Nob viert aanstaande zaterdag zijn
wederopstanding met daverend festival

Na twee spannende jaren is Hob Nob er weer helemaal bovenop en dat wordt zaterdag 2 juli groots gevierd met een spectaculair Rockpop festival in het Schelfhorstpark te Almelo. Drie hoofdacts staan er op het programma met de populaire Drentse band Mooi Wark, de zes leden tellende band Handsome Poets en als afsluiter de Amerikaanse zangeres Dilana Shi.

Rond 12.30 uur geeft Esmée Schreurs, de Almelose winnares van The Voice Kids, met haar band This Is How We Rock de aftrap. Daarna speelt de tweemansformatie Dreadful, die een speciaal kinderprogramma ten gehore brengt. Kinderen maken kennis met verschillende muziekinstrumenten en hebben een grote kans dat zij ook mogen meespelen. Vanaf 14.30 uur start het hoofdprogramma met als eerste Exit de Hive, de band die beslag legde op de grote prijs van Twente. Ook staat 's middags een optreden van de feestband The Bazzookas op het programma. De muziek gaat de hele avond door tot één uur 's nachts.

In totaal zijn twaalf acts te zien en te beluisteren op twee podia. Het is dit jaar de elfde editie van het Hob Nob Festival, dat zich mag rekenen tot een van de grootste gratis te bezoeken popfestivals van Overijssel. Twee jaar geleden hing het voortbestaan van het evenement aan een dun draadje toen door de plensregens de bezoekersaantallen sterk tegenvielen. 'Voor de continuïteit zijn we sterk afhankelijk van bezoekers, want door hun consumpties brengen ze geld in het laatje', aldus voorzitter Andries de Groot. 'We leden toen een enorm verlies'. Vorig jaar viel de middag eveneens tegen, maar dit keer door de hitte. 'Maar de avond maakte met vele duizenden bezoekers alles goed'.

De verstoorde relatie met Almelo Promotie behoort tot opluchting van De Groot en kompanen tot het verleden. Voor de organisatie steekt het bestuur haar handen flink uit de mouwen, waarbij zij geholpen wordt door meer dan 100 vrijwilligers. Bar, podia, tent en een hekwerk van 1,2 kilometer plaatsen: ze doen alles zelf. Vanwege het te verwachten grote aantal bezoekers is er een belangrijk advies: 'Kom te voet of per fiets!'

Eddy Kolfoort