Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Erik Dijkstra bij 'Wielercafé
Bla bla bier & bitterballen'

Hoewel wielerfans nog twee maanden geduld moeten hebben, doet de organisatie van de Profronde Almelo er alles aan het grote wielerspektakel reeds nu onder de aandacht van het publiek te brengen. Gedoseerd lanceert zij de ene na de andere wetenswaardigheid met als doel het publiek langzaam maar zeker klaar te stomen voor evenement.

Was het onlangs de bekendmaking van de rondemiss; dit keer meldt zij de komst van streekgenoot, televisiemaker/-presentator en sportkenner Erik Dijkstra tijdens het Wielercafé Bla bla bier & bitterballen, dat voorafgaand aan het criterium op woensdag 24 augustus wordt gehouden. De gespreksleiding is in handen van journalist Eddy van der Ley. Vorig jaar werd vlak voor de 33ste editie van de Profronde Almelo een eerste Wielercafé georganiseerd in 't Hookhoes. De organisatie was in handen van marketing strateeg Jordy Kamphuis van L'Amp, Gabriel Urucoglu van 't Hookhoes en Ritse Gierveld van reclamebureau Aandagt. Voormalig profrenner en analist Gert Jakobs en oud renner Rob Harmeling waren toen de hoofdgasten en zij trakteerde het publiek op schitterende anekdotes en scherpe observaties.

Dit jaar wordt het Wielercafé niet in 't Hookhoes gehouden, maar in het Profronde VIP Paviljoen aan het Centrumplein in het pand waar voorheen Scheer & Foppen was gevestigd. Dat heeft een aantal redenen, waarvan de belangrijkste is dat het veel groter is dan 't Hookhoes. 'Vorig jaar waren we enorm verrast door de grote aanloop, maar de keerzijde was dat de mensen achterin het café het allemaal minder goed zagen', verklaart bestuurslid Ritse Gierveld de switch. 'Het Vip Paviljoen biedt plek voor meer dan 1000 mensen'.

Wat bezoekersaantallen betreft, mikt de organisatie dit jaar op een verdrievoudiging, wat neerkomt op 300 tot 400 bezoekers. Publiek wordt in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en er zijn mogelijkheden voor een Meet & Greet en fotoshoots. Met Erik Dijkstra is een grote vis binnengehaald en de organisatie is druk bezig een tweede publiekstrekker aan te trekken. Zodra dit bekend is, wordt de naam wereldkundig gemaakt op onder meer Facebook en internet. De entree van het Wielercafé kost € 10,- (inclusief bitterballen). Info over de kaartverkoop op www.profrondealmelo.nl.

Eddy Kolfoort