Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Een weekend 'All
Mellow' in Almelo

De achtste editie van het Straatmuziek Festival belooft met meer dan 25 acts ook dit jaar weer een geweldige publiekstrekker te worden. Aanstormend maar ook inmiddels gevestigd talent staat komende zaterdag en zondag garant voor twee dagen van ontroerende, boeiende en vooral mooie muziek.

Voor het eerst is het grootste straatmuziekfestival van ons land omgedoopt in de naam 'All Mellow Straatmuziek Festival'. De twee eerste woorden vragen om een toelichting. 'Ik hoop dat de naam de fantasie van mensen prikkelt', zegt Henk Lammers, die samen met Tom Weel tekent voor de organisatie, 'maar wie het uitspreekt ontkomt niet aan associaties met Almelo'. Straatmuziek is een aparte stroming in de muziek en Almelo heeft in de loop van de jaren een traditie opgebouwd als stad die deze muziekstijl een warm hart toedraagt. Andere steden hebben inmiddels dit voorbeeld gevolgd.

Zaterdag en zondag zijn onder meer Lieve Bertha te zien en te horen, een energiek en vrolijk duo dat kwalitatief hoogwaardige muziek ten gehore brengt. Ook laat Tangarine, het Nederlands folkduo bekend van DWDD, van zich horen. Op de plaat klinken ze prachtig, maar live is het duo een echte belevenis. Bijzonder is ook de theatergroep Wie Walvis met een speciale kindervoorstelling. Blue Grass Boogiemen, de veel geprezen festivalknaller, is eveneens present.

Lokaal bekende sterren zijn de bandjes van Kaliber Kunstenschool, InnerAll en jeugdorkest Wilhelmina. 'Straatmuziek is de oervorm van de muziek', zegt Lammers, die verder verwijst naar de grote verscheidenheid van artiesten. 'Sommigen hebben nog nooit op straat opgetreden en anderen zijn daar juist begonnen'. Straatoptreden stelt totaal andere eisen dan het theater. 'Zonder microfoon wordt er vocaal heel veel van je gevraagd'. Lammers en Weel merken bij het boeken van artiesten dat deze graag naar Almelo willen komen. 'De vijver wordt daardoor groter, prachtig toch?!' Voorafgaand aan het festival heeft Lammers enkele workshops gegeven bij dans- en muziekschool InnerAll en als ervaringsdeskundige uitleg gegeven over de muzikale eisen die op straat gelden. Het festival is zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en zondag van 13.30 tot 17.30 uur. Meer info op www.pacoplumtrek.nl.

Eddy Kolfoort