Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Stadspenning voor Groei &
Bloei bij 100-jarig jubileum

Onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag in Erve Beeklust door leden en bestuur het 100-jarig jubileum gevierd van de Almelose afdeling van Groei & Bloei en omstreken. Blij verrast reageerden de aanwezigen toen burgemeester Jon Hermans voorzitter Anne Nijs de stadspenning uitreikte, een onderscheiding voor organisaties in Almelo die 100 jaar bestaan en zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de lokale samenleving.

De vereniging van tuinliefhebbers telt zo'n 250 leden waarvan ongeveer 40% in Almelo en de rest uit omliggende dorpen en gemeenten. Het doel is zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor een groene omgeving waarin bomen, struiken, planten, gazons en moestuinen onmisbaar zijn voor een goede leefomgeving. Jaarlijks worden informatieavonden georganiseerd, excursies, cursussen, een voorjaarsmarkt en in het voorjaar en najaar een plantenruil.

Populair is ook het jaarlijkse open tuinen weekend dat dit keer gehouden wordt op zaterdag 24 en zondag 25 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. Enthousiaste tuineigenaren laten bezoekers meegenieten van hun tuin. Niet eerder was het aanbod zo groot en divers. In totaal worden 21 tuinen opengesteld. In Almelo kan men terecht bij de familie Löwik aan het Laarwoud 22, familie Eshuis aan de Reviuslaan 12 en de familie van Maanen aan de Kloosterwewg 4a. In Aadorp is de tuin aan de Gravenweg 2 open en in Bornerbroek zijn tuinen te bezichtigen aan de Schapendrift 13, Pepershaar 1b (alleen op zaterdag) en Pepershaar 1a, Muldersweg 4 en 6 en Pastoor Ossestraat 8.