Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Volop folk tijdens Ierse Middag

Zondag 26 juni wordt in het Beeklustpark de jaarlijkse Ierse middag gehouden met volop folkmuziek. Ook dit jaar wordt deze middag gecombineerd met de traditionele kunstmarkt.

Voor de Ierse middag is de stichting Activiteitengroep Beeklustpark erin geslaagd een aantal groepen te contracteren die het publiek zeker zullen vermaken. De 5-mansformatie Machair Folk hebben veel ervaring met het vieren van swingende feesten en het publiek zal niet stil kunnen zitten. Met pakkende Keltische folk maakt de band elk optreden tot een geweldig feest met swingende meezingers en meestampers, afgewisseld met gevoelige ballads, airs en oude bekende nummers.

Celtic Wind is een Irish Folkgroep die zich laat inspireren door de vele stijlen van de Ierse muziek. Sinds 2000 is de groep buitengewoon succesvol tijdens party's en openluchtsessies. Het repertoire bestaat uit Ierse traditionals en moderne Ierse songs. De in 1998 opgerichte Ierse Folkband Cannamon bestaat uit volksmuzikanten die na een zwerftocht door allerlei Europese volksmuziek hun hart hebben verloren aan de traditionele Ierse Folk. De groep speelt op festivals, in pubs en bij feesten of bij welke gelegenheid dan ook. Aanvang 13.00 uur en de toegang is gratis.