Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Informatiebijeenkomsten over
derde leerweg Verzorgende IG

Voor medewerkers in de maatschappelijke zorg die hun positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren en verbreden, biedt ROC van Twente de mogelijkheid in slechts 46 weken het diploma Verzorgende IG (niveau 3) te behalen. Dit is een Derde leerweg-traject, waarmee cursisten de opleiding flexibel en op afstand kunnen volgen. Op dinsdag 28 juni zijn twee vrijblijvende informatiebijeenkomsten op ROC-locatie De Sumpel in Almelo.

Vanaf schooljaar 2016-2017 is het bij ROC van Twente mogelijk om via het zogeheten Derde leerweg-traject een erkend diploma Verzorgende IG, uitstroom MMZ (maatschappelijke zorg), te behalen voor medewerkers in de maatschappelijke zorg met een diploma SPW3, Medewerker maatschappelijke zorg 3, SPW4, Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg 4, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroep 4, MMZ of Activiteitenbegeleider.

De leerweg houdt rekening met de eisen, wensen en omstandigheden van de cursist. Door slim klassikaal en online onderwijs te combineren, wordt de cursist in de gelegenheid gesteld om door middel van zelfstudie in een online leeromgeving, afgewisseld met enkele contactdagen op school, de derde leerweg te doorlopen. Elke cursist krijgt een studiecoach voor optimale begeleiding. Geïnteresseerden moeten een leer-werkplek hebben voor minimaal 18 uur per week om deel te kunnen nemen aan dit traject. Deze werkplek moet erkend zijn voor het opleiden van mensen met een Verzorgende IG diploma.

De informatiebijeenkomsten op dinsdag 28 juni op ROC-locatie De Sumpel in Almelo vinden plaats van 11.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Er wordt voorlichting gegeven over de opbouw van de derde leerweg, de digitale leeromgeving, de begeleiding tijdens de opleiding (op school en op de werkplek), de toelatings- en exameneisen en de kosten.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via Anne-Lies van Heun (06-24644955; avanheun@rocvantwente.nl). Meer informatie over de opleiding: www.rocvantwente.nl/vz-ig-derdeleerweg.