Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Nieuwe Suzuki
Baleno overtreft
de verwachtingen

Met de Baleno is Suzuki weer vol in de aanval met een no-nonsense hatchback. De nieuweling met oude naam staat sinds vorige maand vanaf 14.999 euro in de showroom van Suzuki-dealer Suzuki Almelo aan de Twentelaan in Almelo.

Voor net geen 15 mille krijg je van Suzuki een Baleno met 90 pk sterke 1.2 Dualjet viercilinder onder de motorkap. Het betreft de Comfort uitvoering die standaard is voorzien van airco, elektrisch bedienbare ramen voor, centrale deurvergrendeling en Led-dagrijverlichting. Wie zichzelf op meer luxe wil trakteren, kan kiezen voor de Baleno Exclusive. Voor 16.199 euro krijg je onder andere 16-inch lichtmetalen wielen, mistlampen aan de voorzijde, xenonverlichting, stoelverwarming, een met leer bekleed stuurwiel en een radio/cd-/mp3-speler met Bluetooth. De buitenspiegels zijn elektrisch verstelbaar én verwarmbaar. De 1.2 Dualjet Executive is er ook met CVT-transmissie en kost dan 18.199 euro.

Voor wie het allemaal niet weelderig genoeg kan, heeft Suzuki de High Executive bedacht. Deze topversie kent een prijskaartje van 18.699 euro. Als extra's krijg je climate control, keyless start, een navigatiesysteem, DAB+, een achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control en Radar Brake Support. De 1.2 High Executive is er alleen als Smart Hybrid.

Ook staat een krachtigere 1.0 Boosterjet turbomotor met 112 pk op de bestellijst. De 1.0 is er alleen als High Executive en kost 19.699 euro. Met automaat komt de totaalprijs uit op 21.699 euro.