Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Sebastiaan Li verzorgt badmintonclinic

De nieuwbakken Nederlands jeugdkampioen Gemengd Dubbel U17, Sebastiaan Li, heeft vorige week op uitnodiging van Michael van Santen van badmintonvereniging Kwiek uit Raalte een clinic voor de jeugd gegeven. Li, het 16-jarig badmintontalent uit Almelo, heeft duidelijk naam gemaakt in de badmintonwereld in binnen- en buitenland.

Na eerder al Nederlands jeugdkampioen te zijn geworden in de Enkel U13, U15, U17, Heren Dubbel U13, Gemengd Dubbel U15 en U17, wist hij in Tilburg samen met Debora Jille zijn titel in het Gemengd Dubbel U17 te prolongeren. Hij koos ervoor om in de Heren Enkel in de U19 uit te komen. In een zeer spannende finale tegen de als eerste geplaatste U19-speler Joran Kweekel wist hij de partij net niet in winst om te zetten. Hij verloor met 18-21, 18-21, maar een tweede plek was een zeer mooie afsluiting van een druk badmintonjaar, want in november 2015 mocht hij voor Nederland uitkomen bij de Wereld Jeugdkampioenschappen in Lima (Peru) en in maart van dit jaar kwam hij met Debora bij de laatste acht van Europa tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen in Lubin (Polen).

Vorige week verzorgde Sebastiaan een clinic voor de jeugd van Raalte. Na een goede warming-up werd er begonnen aan de oefeningen. Dat viel niet mee, maar de enthousiaste jeugd had er duidelijk plezier in en oefening baart kunst. Vervolgens speelde Sebastiaan samen met zijn 12-jarige broertje Jonathan (die bij Badminton Academie Amersfoort traint) een demonstratiepartij, waarbij iedereen vol bewondering toekeek. De shuttles gingen met grote snelheid over het net en alle slagen werden uit de kast gehaald om er een mooie wedstrijd van te maken. Daarna was er tijd om samen of tegen Sebastiaan te spelen. Ook Jonathan kreeg de nodige tegenstand te verwerken. Na twee uur plezier en hard trainen kwam iedereen met en lach en de nodige zweetdruppels van de baan.