Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Voortzetten bouwplan Riethuys

Op 24 februari werd de voormalige Rietmavo aan de Violierstraat in Almelo opgeschrikt door een forse brand. Beter Wonen gaat echter door met het oorspronkelijke bouwplan in het voormalige schoolgebouw. Onderzoek en proefonderzoeken hebben uitgewezen dat de brandschade goed is te herstellen.

De aanvullende omgevingsvergunning is eind mei verleend. In het robuuste pand gaat Beter Wonen 34 huurappartementen realiseren. De afgelopen periode zijn voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is de asbestsanering afgerond en het gebouw is volledig asbestvrij gemaakt. Eerste prioriteit is nu om de kapconstructie opnieuw op te bouwen. Wanneer het pand wind- en waterdicht is, wordt er gestart met het binnenwerk.

In mei 2017 verwacht Beter Wonen de appartementen op te leveren aan de toekomstige huurders van het Riethuys, de nieuwe naam voor het karaktervolle pand in de wijk De Riet. De appartementen worden verhuurd aan regulier woningzoekenden in de sociale huursector. De woningen worden aangeboden op www.woonburoalmelo.nl. De huurprijs ligt tussen de € 585,- en € 700,- per maand, exclusief servicekosten (circa € 45,- per maand).