Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Cogas biedt een
slimme meter aan

De in Almelo gevestigde netbeheerder Cogas is inmiddels begonnen met het plaatsen van de zogenaamde slimme meter. Tussen 2015 en eind 2020 krijgen alle huishoudens en midden- en kleinbedrijven met een kleinverbruiksaansluiting kosteloos deze meter aangeboden.

Eind vorig jaar is begonnen in Goor en Almelo volgt in 2018. Cogas is in deze twee plaatsen en ook in Oldenzaal netbeheerder voor zowel gas als elektriciteit. In verschillende andere Twentse steden is zij netbeheerder van alleen gas. Elk huishouden krijgt tijdig bericht als de traditionele meter vervangen wordt voor de slimme meter.

Wie niet wil wachten op de grootschalige aanbieding van de nieuwe meter kan op de website van Cogas een prioriteitsplaatsing aanvragen. Hier zijn kosten aan verbonden. Een slimme meter biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van de traditionele energiemeter. Beter inzicht in het eigen energieverbruik en meterstanden hoeven niet meer doorgegeven te worden, want deze worden automatisch uitgelezen. In plaats van één keer per jaar stuurt de energieleverancier zes keer per jaar een verbruiksoverzicht toe. Daarnaast kan aan de slimme meter een app worden gekoppeld waarmee het energieverbruik binnenshuis nauwgezet gevolgd kan worden. Meer informatie is te vinden op www.cogas.nl/slimme-meter.