Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Ingenieur Dominique is voor
één dag Rondemiss in Almelo

De Profronde Almelo breekt weer eens met tradities. Daarom dit jaar geen slanke blonde dame, maar een gestudeerde brunette in de rol van Rondemiss. Ingenieur Dominique Nijland, in het dagelijks leven salesmanager bij Vermillion in Almelo, is op vrijdag 26 augustus van dit jaar gastvrouw van het grootste wielerevenement in Twente.

Waar het gaat om de 'visitekaartjes' van de Profronde, komt het evenement nog wel eens met wat noviteiten. Zo had ze een aantal jaren geleden de eerste Rondeman van het land, in de persoon van bokser Peter Mullenberg, die in augustus Nederland vertegenwoordigt op de Olympische Spelen in Rio. Dit keer contracteerde de Profronde met Dominique Nijland een salesmanager van een internationale onderneming.

De 27-jarige Dominique Nijland heeft haar jeugd doorgebracht in Losser. Ze volgde na de basisschool en voortgezet onderwijs de studie Ondernemend Management en Detailhandel in Hengelo en aansluitend de HBO studie Technische Commerciƫle Textielkunde. Ze kon direct aan de slag bij de Hooijergroep in Oldenzaal als accountmanager en stapte in het voorjaar van 2016 over naar het Almelose Vermillion, een privat label bedrijf dat technische outdoor kleding produceert voor volwassenen en kinderen.

Die veeleisende functie van accountmanager combineert Nijland in haar vrije tijd en de weekends met modellenwerk. Ze loopt al jaren modeshows en behoort sinds enige tijd ook tot de vaste mannequins van het modellenbureau van de Emef Fashion Group, die al zo'n 35 jaar vanuit Almelo in de modewereld opereert.

De gastvrouw van de Profronde Almelo is een enthousiast sporter. Ze doet aan hardlopen en bootcamp en heeft jarenlang op ballet gezeten, getennist en gekickbokst. Wielrennen doet ze niet zelf, maar de sport heeft wel haar grote interesse. Ze volgt de klassiekers en grote rondes via de media. In de maanden voorafgaand aan de Profronde Almelo voert ze dat nog wat op. Ze is onder meer naar de start van de Giro d'Italia afgereisd om het evenement zelf mee te maken.

De Profronde van Almelo is dit jaar op vrijdag 26 augustus in de binnenstad van Almelo. Het programma begint rond de klok van half vijf. Toegang is gratis.