Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Nieuw succesvol nekpijnconcept
www.pijninnek.nl nu ook in Twente

Nekpijn, nekhernia, whiplash, slijtage? Ruim 1,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig last van nekklachten. Tien procent hiervan heeft een aanwijsbare structurele afwijking als oorzaak. Voorbeelden zijn onder andere een hernia en artrose (slijtage). Dit soort specifieke nekklachten zijn via MRI-scans of röntgenfoto's aan te duiden. Echter negentig procent van de nekklachten heeft geen duidelijk aanwijsbare reden, de zogenaamde aspecifieke nekklachten.

Pijninnek.nl heeft een uniek behandelconcept ondergebracht bij de bekende rugpijnkliniek DorSano te Rijssen. De kliniek Pijninnek ziet regelmatig mensen die al jaren klachten hebben en allerlei vormen van therapie geprobeerd hebben, met weinig of geen blijvend resultaat. De methode die vaak gehanteerd wordt, is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen door middel van pijnstillers, massage, stroomprikkels, TENS of rekkingen. Blijven de klachten aanhouden, dan worden deze vaak ten onrechte toegeschreven aan stress of psychische problemen.

De meeste nekklachten hebben namelijk een zogenoemde 'mechanische' oorzaak. De beweging van de wervels en de onderlinge sturing loopt niet correct. Het lichaam probeert dan letterlijk krampachtig de nekbeweging af te remmen en geeft pijn als waarschuwingssignaal af. Niks psychisch dus. De pijn en spierspanning is het beschermingsmechanisme van je eigen lichaam.

Bij Pijninnek wordt gewerkt met een unieke driefasenmethodiek waarbij direct de oorzaak wordt gezocht en aangepakt. In fase 1 wordt, na het vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek uitgevoerd om de bewegelijkheid in kaart te brengen. Tijdens deze eerste fase wordt tevens de kracht en balans van de nekspieren in beeld gebracht met behulp van de 'Neck-Check', om vervolgens een gericht behandelplan op te stellen. Want als je niet weet waar het echte probleem zit, kun je ook niet goed behandelen. In de tweede fase worden de wervels ten opzichte van elkaar gemobiliseerd en de kleine nekspiertjes gereactiveerd op een speciaal daarvoor ontworpen oefenstoel. In de derde fase staan coördinatie en stabiliteit centraal door training met visuele feedback met behulp van de Stabilizer.

Loop dus niet langer door met nekpijn en bel vandaag voor een afspraak. Voor meer informatie of een afspraak bel 0548-521819 of kijk op www.pijninnek.nl. Pijninnek.nl is een onderdeel van DorSano rugpijnklinieken.