Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Muziek, zang, dans en eten in Schelfhorst

Op zondag 12 juni wordt voor de vierde keer een groots wijkfestival georganiseerd op het plein van winkelcentrum de Schelfhorst. Het festival begint om 12.00 uur en eindigt rond 17.15 uur.

Het wijkfestival biedt instellingen, verenigingen en groepen, die raakvlakken hebben met de wijk de Schelfhorst, de gelegenheid om zich te presenteren op deze deels informatieve en deels (multi)culturele markt. Het doel is om via een gezellige middag de onderlinge betrokkenheid te vergroten en bekendheid te geven aan wat er allemaal in de Schelfhorst te doen is. Deze zondagmiddag staat bol van muziek, dans, lekker eten en ander vertier.

Op het hoofdpodium vinden optredens plaats van diverse zang- en dansgroepen. Het afwisselende programma van het wijkfestival bestaat uit optredens van Shantykoor de Oostvaarders, Viswijvenkoor de Schellevissen, Seniorenkoor Akkoord en twee kinderkoren: Kinderkoor Cool Kids van de Kaliber Kunstenschool en het kinderkoor van de Vrije School. Daarnaast zullen diverse dansgroepen optreden, waaronder Roesalka en Halmata.

Voor de kinderen worden tijdens deze middag leuke, speelse activiteiten georganiseerd. De kleinsten worden weer geschminkt, er staat een springkussen en verder kan de jeugd deelnemen aan diverse sportieve spelletjes. Belangrijk onderdeel tijdens het wijkfestival is het eten. Bij de diverse kraampjes kan men genieten van lekkere hapjes en specialiteiten uit de Antilliaanse, Turkse, Indische, Armeense en Thaise keuken.

Geen wijkfestival zonder sponsors. Dit wijkfestival wordt grotendeels mogelijk gemaakt door IBN Roesjd en het Roggekamp Peitsch Fonds. Iedereen, wijkbewoner of niet, wordt van harte uitgenodigd om dit gezellige wijkfestival te komen bezoeken. De toegang is gratis.

Het volledige programma van het wijkfestival bestaat uit: De Schellevissen (12.00 uur); Koor Akkoord (12.40 uur); opening (13.15 uur); Kinderkoor de Cool Kids van Kaliber Kunstenschool (13.25 uur); Dansgroep Roesalka (13.55 uur); De Schellevissen (14.30 uur); De Oostvaarders (15.05 uur); Kinderkoor de Vrije School (15.45 uur); Dansgroep Halmata (16.15 uur); De Oostvaarders (16.45 uur).