Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Ruiterdienst tijdens de
Almelose Ruiterdagen

Vijf Almelose Kerkgenootschappen, Pinkstergemeente de Banier, Protestantse wijkgemeente de Ontmoeting, Christelijk Gereformeerde Kerk Eben Haëzer, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Baptisten Gemeente 'de Bron' organiseren samen met de Almelose Ruiterdagen een uniek project.

Op zondag 19 juni om 10.00 uur vindt er tijdens de 50ste editie van de Almelose Ruiterdagen een Ruiterdienst plaats. Terwijl aan de ene kant spring- en dressuurwedstrijden worden verreden, wordt aan de andere kant een kerkdienst gehouden in de grote tent die op het wedstrijdterrein is opgebouwd.

Op zoek naar manieren om mensen te betrekken bij het evangelie en daarnaast de mensen op de Almelose Ruiterdagen die zich betrokken voelen bij het geloof een extraatje te bieden, hebben genoemde kerken en de organisatie van de Almelose Ruiterdagen de handen ineen geslagen en deze Ruiterdienst georganiseerd. Het zal een laagdrempelige dienst zijn met moderne kerkmuziek, uitgevoerd door het muziekteam van 'de Bron'. Dominee Frans Wisselink zal de dienst leiden en spreken over het thema 'Met zo'n Vader heb je geluk'. Dat past prima bij Vaderdag en bij het feit dat veel vaders hun kinderen helpen bij de sport.

Er wordt een collecte gehouden die volledig te goede komt aan de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten – de Gravenruiters – in Almelo die graag een nieuwe manege wil bouwen. Iedereen is van harte welkom bij deze dienst, die gratis toegankelijk is.