Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Euregio Kano Rally
start in Zenderen

In het verre verleden deed het dienst voor de scheepvaart van Almelo naar Nordhorn en vice versa, maar druk bevaren werd het nimmer. In 1960 voer het laatste turfschip door het kanaal Almelo-Nordhorn ook wel De Pook genoemd.

Sinds de sluiting voor de scheepvaart heeft het kanaal zich ontwikkeld tot een natuurgebied met vele soorten bloemen, vissen en vogels. Begin deze eeuw waren er plannen om het kanaal geschikt te maken voor grensoverschrijdende recreatievaart, maar die kwamen niet verder dan de tekentafel. Toch liet een groepje watersporters het idee om de waterweg opnieuw in ere te herstellen niet los. Zie hier het ontstaan van de Euregio Kano Rally die haar eerste kanorally in 2006 werkelijkheid zag worden.

Komende zaterdag wordt opnieuw de rally gevaren. Voor het eerst komen de deelnemers niet in Almelo of Nordhorn samen, maar bij Buitensport Twente in Zenderen. Vanaf dit punt wordt al vroeg afgereisd naar het gezamenlijk ontbijt en startpunt bij de Vechte See in Nordhorn. Van daaruit wordt gevaren naar Almelo, waar de watersporters om 16.00 uur worden verwacht bij bierlokaal België. Tweeënhalf uur later is het vertrek naar Kano Buitensport in Zenderen. Op zondag maken de deelnemers nog een vaartocht op de Twentse beken.