Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Korpsen van wereldklasse
tijdens Almelose Taptoe

Zaterdag 2 juli belooft in Almelo niet zomaar een dag te worden, maar een heel bijzondere. Maar liefst zeven Nederlandse show- en marchingbands van wereldklasse maken 's avonds namelijk hun opwachting in het Polmanstadion voor de vierde editie van de Almelose Taptoe.

'Een daverende presentatie vol show, sfeer en sensatie', belooft Bert Nijhuis. Hij is de grote inspirator van dit spektakel met optredens van korpsen die bewezen hebben tot de wereldtop te behoren. Voor vaste bezoekers van facebook is dit oud nieuws, want Nijhuis is al een poos bezig hierop gedoseerd wetenswaardigheden over het muzikale evenement te verspreiden. Een aantal korpsen zal als opwarmer voor het avondprogramma 's middags vanaf 15.00 uur een streetparade in het centrum van de stad verzorgen, waarna om 18.00 uur de poorten van het stadion open gaan. Dweilorkest Boet'n Aodem uit Albergen zorgt ervoor dat de bezoekers zich geen moment vervelen, terwijl Esmée Schreurs, de Almelose winnares van The Voice Kids, ondertussen op de foto gaat met iedereen die dit wil. Haar optreden begint om 18.45 uur, waarna een kwartier later de officiële opening volgt.

De presentatie van de avond is in handen van ladyspeaker Evelien Harberink, bekend van 'Jonge leu en Oale groond'. Onder de deelnemende korpsen ook de drum- en showband Adest Musical uit Sassenheim. Nijhuis: 'Deze is van absoluut wereldniveau en heeft al tal van internationale prijzen gewonnen'. Bijzonder is ook de komst van het trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee. 'Ook voor eerdere edities heb ik ze benaderd, maar altijd tevergeefs want ze verlenen alleen medewerking aan militaire evenementen', aldus Nijhuis, 'maar dit keer was een telefoontje voldoende om hen over te halen'. De naam van de mystery guest houdt de organisatie nog geheim. 'Het enige wat ik zeg, is dat het een korps is dat al meerdere malen wereldkampioen werd op het WMC in Kerkrade.'

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. De opbrengst gaat naar stichting Equator Medicare van Dick Jungst, voormalig huisarts in Almelo, en Kans voor een Kind dat individuele wensen van kinderen uit Twente vervult. Kaarten zijn voor € 10,- te koop bij de fanshop van Heracles, bij de VVV in de bieb en bij Bert Nijhuis (tel. 0546-816065). Kinderen onder begeleiding hebben gratis toegang.