Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Vijfjarig jubileum Avondvierdaagse Aadorp

De Avondvierdaagse is niet meer weg te denken uit Aadorp. Ook dit keer is de organisatie weer in handen van Evelien Bos, Evelien Bijen en Evelien Wildeboer, alias de 3 E's. Voor het vijfde jaar alweer. Ter ere van dat eerste lustrum wordt de vierdaagse op maandagavond 6 juni geopend door burgemeester Jon Hermans.

De animo om in en rond Aadorp te wandelen, blijkt een succes, want de afgelopen jaren konden elke keer weer ruim 300 wandelaars worden verwelkomd. Wel blijkt het elk jaar lastig om de routes veel te wijzigen. Dit heeft te maken met de ligging van Aadorp als kanaaldorp, er is maar één mogelijkheid om het kanaal over te steken. Ook wordt het dorp aan bijna alle kanten ingesloten door industriegebieden en grote wegen die ongeschikt zijn voor grote groepen wandelaars. Toch zijn de 3 E's tevreden over de wandelroutes omdat het plezier van samen wandelen voorop staat en er voldoende moois van de Aadorpse omgeving te bieden is aan de wandelaars.

De Avond4daagse vindt dit jaar plaats van maandag 6 juni tot en met donderdag 9 juni. Ook dit jaar zijn er weer twee afstanden: de 5 en de 10 kilometer. De wandelaars van de 5 kilometer mogen vertrekken tot 18.45 uur en de wandelaars van de 10 kilometer tot uiterlijk 18.30 uur. De kosten bedragen 4 euro per deelnemer bij voorinschrijving. Dat kan op vrijdag 3 juni 2016 van 14.00 tot 15.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur bij Quick 't Aahoes aan de Albardastraat in Aadorp. Daar is maandag 6 juni om 18.00 uur ook de start. Wie dan nog wil inschrijven, betaalt 5 euro. Eén dag meelopen kan ook, daarvoor wordt een vergoeding van 2 euro gevraagd.

Voor vragen of meer informatie: Evelien Bos (06-24705196) of www.avondvierdaagse-aadorp.nl.