Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kirsten Rikkert doet van zich
spreken op Outdoor Wierden

De tweede editie van Outdoor Wierden kon niet beter beginnen voor de Wierdense amazone Kirsten Rikkert. Ze won vorige week donderdag twee van de drie internationale springrubrieken. De eerste rubriek om de Bredenoord Prijs op 1.20m niveau ging nog naar Doron Kuipers met Amado ET Z (v. Andiamo), maar daarna was het Kirsten Rikkert die de ereronde aanvoerde.

Ze won de Willem Greve Sportpaarden Prijs op 1.30m niveau met de KWPN-goedgekeurde hengst Crespo VDL (v. Canturo) en piekte in de Dierenkliniek en Dekstation Enterbrook Prijs op 1.40m niveau met No Fear van de Tichelrij Z (v. Numero Uno). 'Een goed begin van een mooi concours. Outdoor Wierden is dit jaar wat anders opgezet, de organisatie doet enorm haar best en de vrijwilligers doen abnormaal veel. Echt leuk om hier te rijden en te winnen', vertelt Kirsten Rikkert.

No Fear won eerder dit seizoen al een internationale proef in Spanje, laat Rikkert weten. 'Ik heb haar daar ook meteen wat hoger gereden. Daardoor voelt een 1.40m proef makkelijk aan voor haar. Eerder werd ze op Jumping Schröder Tubbergen al eerste en tweede. Ze trekt veel aan op de sprong en is heel voorzichtig. Ik heb niet gek gereden, maar lekker vlot en zoveel mogelijk binnendoor', blikt Kirsten Rikkert terug op haar winnende rit.

No Fear van de Tichelrij Z kwam via de Zangersheide veulenveiling in handen van de familie Rikkert, waarna de merrie op zevenjarige leeftijd voor de helft aan Leon Thijssen verkocht werd. 'Ze hebben er een tijd mee gereden en ik heb haar sinds een jaartje weer onder het zadel. Het loopt lekker zo. Je komt met haar de hoek om en ze zoekt de volgende hindernis alweer op. Ze kijkt echt met je mee.'

Outdoor Wierden bood vier dagen lang een veelzijdig programma. Naast de springsport was er de Midseason Fair met talrijke standhouders. Na afloop van de 1.45m ranking springrubriek was er een spectaculair Six Bar springen met aansluitend een feestavond. Outdoor Wierden sloot zondagmiddag af met de NIJWA Grote Prijs.