Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Lezing over Thomas Gainsborough

Op dinsdag 7 juni geeft kunsthistorica drs. Miranda Nieuwenhuis-Hoekstra om 19:30 uur een lezing over de Engelse Gouden Eeuw aan de hand van prachtige werken van Thomas Gainsborough en andere bekende tijdgenoten.

In de 18e eeuw ging de vernieuwende Engelse schilderkunst een steeds grotere rol spelen in Europa: de Gouden Eeuw van de Britse kunst. Eén van de grootmeesters was Thomas Gainsborough. Net als veel landgenoten begon Gainsborough als landschapsschilder, maar zijn talent breidde zich al snel uit naar portretschildering. Hij liet zich inspireren door Hollandse en Vlaamse meesters en dat is in zijn werk goed terug te zien.

De tentoonstelling 'Gainsborough in his own words' is tot en met 24 juli te bezoeken in het Rijksmuseum Twenthe. Miranda geeft lezingen en rondleidingen in het Rijksmuseum Twenthe en heeft haar eigen bedrijf 'Parels uit de kunst'.

De entree voor de lezing van Miranda Nieuwenhuis-Hoekstra bedraagt € 7,50; leden van de bibliotheek betalen € 5,-. De lezing vindt plaats in Theaterzaal de Evenaar. Meer informatie bij Ellen Lamberts van Bibliotheek Almelo (elamberts@bibliotheekalmelo.nl; 0546-822005; 06-24551705).