Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Almelose Ruiterdagen viert 50ste
verjaardag met een koetsentocht

Eén van de grootste paardensportevenementen van Nederland, de Almelose Ruiterdagen, bestaat vijftig jaar en wil dit jubileum met zoveel mogelijk mensen vieren met een koetsentocht door en om Almelo.

Tevens wil de organisatie zoveel mogelijk facetten van de paardensport laten zien en daarom zijn alle leden van de Koets'n Keerls, de leden van de NVTG (authentieke koetsen) alsmede alle menners uit Nederland uitgenodigd om op 19 juni naar Almelo te komen voor een uitdagende rit door de prachtige natuur in en rondom Almelo. Doel is om de bewoners van Almelo laten meegenieten van een stukje paardensport en nostalgie.

Het betreft een tocht met recreatieve koetsen, maar er doen ook meerdere authentieke koetsen mee. Dat wil zeggen dat deze koetsen minimaal 100 jaar oud zijn of echte replica's van het origineel zijn. De deelnemers dragen dan ook de klederdracht uit die tijd.

De rit zal rond 10.30 uur starten bij het Twents Hippisch Centrum. Het begin en het einde van de tocht gaat door de bebouwing van Almelo, maar ook door de natuur rondom Almelo en Bornerbroek, waarbij een stuk langs de doorbraak. Pas vanaf het laatste stukje van de route rijdt de tocht ter hoogte van de Windmolenbroek de stad weer in. Van daaruit gaat de tocht richting het marktplein waar de koetsen rond kwart voor twee zullen aankomen. Daar zullen de koetsen worden opgesteld om in goede volgorde en gezamenlijk naar het Twents Hippisch Centrum te gaan, waar rond 14.00 uur door de (loco-)burgemeester het defilé zal worden afgenomen.

Het streven is om in de week voor de Ruiterdagen een kaartje te kunnen publiceren met daarop de precieze route, zodat belangstellenden kunnen zien waar leuke punten zijn langs de route. De route zal ook worden geplaatst op www.almelose-ruiterdagen.nl. Bent u zelf menner, dan kunt u zich ook aanmelden via de website van de Almelose Ruiterdagen. Daar vindt u verdere informatie en een aanmeldformulier. Deelname is kosteloos.