Afbeelding
Foto: Steef Alblas

iWorkspace blijkt in
behoefte te voorzien

Amper vijf maanden na de introductie van de organisatie blikt iWorkspace Almelo bij monde van Henk Pieters tevreden terug op deze eerste maanden. 'We hebben een rol van betekenis kunnen spelen bij het op de rails zetten van meerdere initiatieven', aldus de coach.

iWorkspace is een organisatie die door middel van kennis, coaching en andere vormen van praktische ondersteuning burgers helpt bij het uitvoeren van bijzondere ideeën. De hulp wordt kosteloos verstrekt. Het gaat dan om plannen waarvan de initiatiefnemer tegen drempels oploopt om deze uit te voeren. iWorkspace inventariseert de haalbaarheid van het idee, biedt de helpende hand om een nog onvolgroeid idee te concretiseren en verwijst naar mensen en organisaties die een rol kunnen spelen bij de uitvoering. 'Wij bieden een klankbord en geven feedback om een volgende stap te kunnen zetten, maar uitgangspunt is dat het idee van de initiatiefnemer blijft'.

In de achterliggende maanden is ondersteuning geboden bij onder meer het idee om op vaste dagdelen om de één of twee weken langs verschillende woonzorgcentra te gaan om samen met bewoners creatieve activiteiten te ondernemen. Een ander idee is meer bekendheid te genereren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel door hen met elkaar in contact te brengen. Ook is ondersteuning gegeven aan een etnisch kunstenaar die naar nieuwe mogelijkheden zoekt zowel zijn eigen kunst als die van cultureel verwante collega's uit te dragen op beurzen, exposities en door middel van activiteiten.

iWorkspace is een initiatief van Arcon uit Borne en is inmiddels actief in circa vijftien Overijsselse en Gelderse gemeenten. In Almelo wordt nauw samengewerkt met de bibliotheek. Meer info via almelo@iworkspace.nl. Zie ook www.iworkspace.nl.