Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Suzuki Baleno ruime,
moderne hatchback

Op 27 mei vindt bij Suzuki Almelo aan de Twentepoort West 11a de introductie plaats van de nieuwe Suzuki Baleno. Met de nieuwe Baleno brengt het Japanse merk na de Suzuki Swift een tweede B-segment hatchback op de markt. Autopaper nam alvast plaats achter het stuur en onderwierp de Baleno aan een testrit door de provincie.

We melden ons op deze warme dag in mei bij Suzuki Almelo, waar de Suzuki Baleno al voor ons klaar staat. Compacte auto's is waar Suzuki bekend om staat. Ook de nieuwe Baleno voldoet aan dit plaatje, want ondanks dat de nieuwste telg van Suzuki bijna 15 centimeter langer is dan de Swift, bedraagt de totale lengte nog altijd minder dan 4 meter. Onder het genot van een kop koffie werpen we een eerste blik op het interieur van de auto. Wat we zien, stemt ons uitermate tevreden. De Suzuki Baleno zit degelijk in elkaar, het dashboard is goed af te lezen en de knoppen zijn eenvoudig te vinden. Wat echter vooral opvalt is de binnenruimte van de Baleno, die de top van het segment behoort.

De beperkte lengte blijkt bovendien niet ten koste te gaan van de standaard bagageruimte waarover de Suzuki Baleno beschikt. We merken het gelijk als we onze spullen netjes achterin opbergen: wat een ruimte! Met een totale inhoud van liefst 355 liter heeft de Baleno dan ook een uiterst royale bagageruimte voor een auto die tot het B-segment behoort. Door de achterbankleuning plat te leggen, ontstaat bovendien een vrijwel vlakke laadruimte.

Leeggewicht

Suzuki Almelo vertelt ons dat het leeggewicht van de auto een ander punt is waarop de Suzuki Baleno goed scoort ten opzichte van andere auto's in hetzelfde segment. Bij de lichtste versie van de Baleno komt het gewicht niet boven de 900 kilogram uit. Dat is dus prettig voor de wegenbelasting en fijn voor het energieverbruik. Ander belangrijk nieuws bij de Suzuki Baleno is de komst van een nieuwe, direct ingespoten driecilinder turbobenzinemotor: de 1.0 Boosterjet met een maximale trekkracht van 170 Newtonmeter. Deze 112 pk sterke éénliter motor weet zuinigheid aan kracht en souplesse te koppelen en kent een uitstoot van 103 gr/km CO2.