Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Drie dagen volop plezier
bij Twentse Lente Festival

Volgend weekend is het centrum van Almelo drie dagen lang het podium van aanstormend en reeds gevestigde talenten op het gebied van dans, muziek, cabaret en poëzie en nog veel meer. De perfecte afsluiter zondag 29 mei is de derde editie van Picknick At The Park in het Hagenpark waar bezoekers luierend op een dekentje kunnen eten, drinken en luisteren naar muziek.

Op verschillende plekken in de binnenstad staan drie dagen lang podia waar tal van artiesten optreden met onder andere Andre Hazes jr, Brace, Dj Acda, Diggy Dex en Anne Neuteboom. Cabaret wordt gebracht door Anne Neuteboom, winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015. Zaterdag en zondag om 12.00 uur zijn in het Wevershuisje verhalenvertellers Anna Geerdink en Jan Meijer te gast. Eerstgenoemde vertelt met kennis en humor over het Twentse platteland, haar bewoners en geschiedenis. Meijer weet als ervaren stadsgids als geen ander veel van de historie van de stad en vertelt hierover.

Wie zondag vanaf 12.00 uur in het Hagenpark wil relaxen, chillen, eten en drinken moet zelf een picknickmand meenemen of er eentje bestellen op www.picknickatthepark.nl. Op zondag is tevens de samenwerking gezocht met shantykoor De Oostvaarders die deze dag vanaf 13.00 uur voor de vierde keer een groot shantyfestival organiseert. Op vier locaties (Koornmarkt, Centrumplein, Proeflokaal België en bij het fontein Kerkplein) treden acht koren op, te weten De Oostvaarders, viswijvenkoor de Schellevissen, Rundezangers uit Emmer-Compascuum, Raalter Jong's, Shantychor Wasserstadt Nordhorn, Romantik Sailors Iserlohn, Berkelzangers uit Borculo en de Compagnonzangers uit Oosterwolde. Om 17.00 uur wordt het korenfestival afgesloten met een massale samenzang op het Centrumplein. Ook op het Centrumplein organiseren leerlingen van het ROC van Twente een Kinderplein met uiteenlopende activiteiten. Het totaalprogramma van het Lente Festival is te vinden op www.twentselente.nl.