Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Ludiek cadeau
met grote gevolgen

Waartoe een bijzonder verjaardagscadeau kan leiden, hebben drie Almelose 50-plussers onlangs aangetoond. Jeffrey van der Woude, Stephan Rödel en Erik Kootstra (foto) hadden lange tijd geleden onderling afgesproken elkaar te trakteren op een weekendje weg zodra een van de drie Abraham zou zien. Twee hadden dit memorabele moment achter de rug en de derde werd als laatste van de drie gezworen kameraden begin mei verrast met een ludiek cadeau.

Tot diens verrassing leek het weekendje uit in duigen te vallen, want hij kwam in woonzorgcentrum De Hofkamp terecht en kreeg samen met zijn beide maten de opdracht het ontbijt voor de bewoners te verzorgen. Aanleiding voor deze surprise was dat hij in tegenstelling tot de twee vrienden geen vrijwilligerswerk deed. 'De positieve reacties van de bewoners heeft hem tot nadenken gestemd, want de behoefte aan vrijwilligers bleek zeer groot, waarna de mannen beloofden op 4 mei terug te zullen komen voor een middagje bingo ', aldus Annemarie Degger, consulent vrijwilligers van Scoop Welzijn. Het bingospel was voorhanden, maar alle andere zaken zoals de prijsjes en de koffie hadden de vrienden zelf geregeld. Overigens zijn ze na de hulp bij het eerder genoemde ontbijt alsnog afgereisd naar Keulen om de verjaardag van de jongste Abraham uitbundig te vieren.

Voor 1 juni staat de volgende bingo in De Hofkamp op het programma. 'Hiervoor hebben ze zelf een clubje vrijwilligers gemobiliseerd'. Het bijzondere verjaardagscadeau heeft voor Scoop geleid tot een nieuw fenomeen te weten de 'Vrijwilligerswerkbon', een bon waarmee men een ander kan verrassen of aangeven zelf een eenmalige vrijwilligersklus te willen verrichten. Degger: 'We hopen hiermee een laatste zetje te geven dat mensen zich aanmelden of een ander hiertoe aanzetten'. De welzijnskoepel beschikt over een groot bestand van organisaties die verlegen zitten om vrijwilligers en bemiddelt reeds vele jaren actief tussen kandidaten en vragende partijen. De online vacaturebank telt momenteel ruim 300 klussen. Annemarie Degger vervult hierin een sleutelrol. De 'Vrijwilligerswerkbon' is op de eerste etage van de bibliotheek af te halen op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 14.00 uur. Meer info op www.scoopwelzijn.nl.