Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Beste debater van
Overijssel gehuldigd

Vorige week woensdag ontving Peter-Jort Bakhuis tijdens een feestelijke plechtigheid op CSG het Noordik de wisseltrofee voor zijn prestatie als winnaar van de Overijssel Debat Award Almelo. De 5 vwo-leerling won twee maanden geleden in het provinciehuis in Zwolle de finale van de debatwedstrijd.

Bakhuis presteerde op alle fronten het beste en wist zich fier verbaal staande te houden, blakend van zelfvertrouwen en zonder twijfels. Tijdens de finale van de Debat Award Almelo gingen de leerlingen in discussie met elkaar over een aantal stellingen. Moet de gemeente Almelo voetbalclub Heracles financieel ondersteunen? Moet er een hogeschool in Almelo komen? En moeten de zorgtaken van de gemeenten terug geheveld worden naar de provincie?

Tot slot was er in de laatste ronde nog een geheime stelling waarover de twee overgebleven finalisten met elkaar in debat gingen. De voorronden hadden eerder plaats in de Almelose raadszaal. In totaal deden zo'n 320 leerlingen van het Canisius, Erasmus, Noordik, Pius X en ROC van Twente aan de debatwedstrijd deel waarvan er 25 zich wisten te plaatsen voor de finale. De Overijssel Debat Award Almelo is een initiatief van de gemeente Almelo, de provincie Overijssel en het Pius X College in Almelo. Doel is jongeren in een vroeg stadium kennis te laten maken met de democratie in ons land en de kunst van het debatteren.