Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Extra inloopmomenten tijdens
expositie 'Zorg in uitvoering'

Met ingang van woensdag 18 mei is in de expositieruimte van de Historische Kring Wederden aan de Appelhofdwarsstraat een bijzondere expositie over de medische zorg in huis te bewonderen. Deze expositie, met als titel 'Zorg in uitvoering', wil oude tijden bij de bezoekers terugbrengen met unieke foto's, documenten, krantenknipsels en voorwerpen van wijkverpleegsters, dokters, verloskundigen en kraamhulpen uit de tijd van toen.

Natuurlijk is er veel veranderd, maar veel is ook nog hetzelfde gebleven en ook daar wordt bij stilgestaan. Naast informatie over hoe het was, organiseert de Historische Kring in de maand mei extra bijeenkomsten, die betrekking hebben op het onderwerp van de expositie.

Op vrijdagavond 20 mei (van 19.00 tot 21.00 uur) wordt voorlichting gegeven door vrijwilligers van de Leendert Vriel Stichting. Een Stichting met als doel mantelzorgers te helpen bij het begeleiden van de naaste in de laatste fase van het leven. Op donderdagmiddag 26 mei (van 14.00 tot 16.00 uur) zal met medewerking van de gemeente Wierden informatie gegeven worden over de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Verder geeft Ingrid Groeneveld van Galerie Groot'n Jans elke laatste vrijdag van de maand (te beginnen op 27 mei) een demonstratie schilderkunst/-techniek van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis.