Vincent Oosterik en Gerrit Jan Steunenberg
Vincent Oosterik en Gerrit Jan Steunenberg Foto: Petra Koenderink

Maak kennis met Opel-dealer Wolves in Rijssen

Opel-dealer Wolves in Rijssen is al meer dan veertig jaar de Opel-dealer voor Rijssen, Enter, Holten, Hellendoorn, Nijverdal en omstreken. De showroom van Opel Wolves staat bekend om het aantrekkelijke aanbod in verschillende modellen, occasions en bedrijfswagens.

Het was zo rond de jaren zeventig dat Egbert Wolves met plannen rondliep om voor zichzelf te beginnen. Na een aantal jaren auto's in zijn vrije tijd te repareren, had hij zo veel kennis in huis gehaald om voor zichzelf te beginnen. In het jaar 1974 was het eindelijk zo ver. Aan de Ypeloschoolweg in Wierden had Wolves een aantal schuren ter beschikking om schadeauto's te repareren. Tevens beschikte hij over een eigen bergingswagen, waarmee hij auto's kon bergen. Ook was men bij Wolves op het juiste adres voor nieuwe en gebruikte auto's. Elf jaar later bleek het een groot succes te zijn. Daarom breidde het bedrijf zich uit met een vestiging in Rijssen. Er werd een autogarage aan de Reggesingel in Rijssen gebouwd. Toen men in datzelfde jaar ook nog het dealerschap van het automerk Opel kreeg, kon het helemaal niet meer stuk.

Het bergingsbedrijf is nog steeds gevestigd aan de Ypeloschoolweg in Wierden. Wolves Mobiliteit is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste gerenommeerde bergingsspecialisten van Nederland. Egbert Wolves, directeur van de Wolves Groep, is nog steeds trots op het merk Opel in zijn showroom. 'Voor Opel Nederland leveren wij het complete pakket voor de klant in ons rayon. Deze kans hebben wij destijds met beide handen aangegrepen en ook de komende jaren kunnen mensen bij ons terecht.' Bij de Wolves Groep bent u ook aan het juiste adres voor het huren van een auto. Verhuizen, vakantie of tijdelijk een andere auto nodig? Particulier of zakelijk, korte verhuur of short-lease, Wolves Verhuur heeft antwoord op uw mobiliteitsprobleem. Kijk voor meer informatie en de scherpe tarieven op www.wolves-verhuur.nl.

Opel Astra
Sports Tourer

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer staat nu ook in de showroom van dealer Wolves aan de Reggesingel in Rijssen. Deze stationwagen met 1.630 liter bagageruimte is leverbaar voor prijzen vanaf € 22.295,-. Opel biedt voor de stationwagen een nieuwe krachtige dieselmotor. Dat is de 1.6 BiTurbo CDTI met 118 kW (160 pk) vermogen en een gemiddeld verbruik van 4,2 l/100 km. De Astra Sports Tourer is ruimer van binnen in vergelijking met zijn voorganger, maar qua afmetingen even compact. Het interieur is flexibel in te delen dankzij de nieuwe, in drie delen (40:20:40) neerklapbare, achterbank. De onderdelen van het FlexOrganizer-gamma, zoals rails, opbergnetten en bevestigingsopties, maken een ordelijk en veilig vervoer van bagage mogelijk. Met de achterbank volledig neergeklapt ontstaat er tot 1.630 liter bagageruimte. In combinatie met Keyless Open en Start is een voetbeweging onder de achterbumper van de Sports Tourer voldoende om de achterklep te openen. Die kan ook nog geopend worden met een knop aan de bestuurderskant, met schakelaars in de bagageruimte en met de afstandsbediening in de sleutel.

De Astra is nu ook leverbaar met de nieuwe 118 kW (160 pk) sterke 1.6 BiTurbo dieselmotor. Die levert een maximumkoppel van 350 Nm vanaf 1.500 toeren per minuut. De prestaties en het vermogen zijn volgens Opel te vergelijken met die van een tweelitermotor. Met deze krachtbron accelereert de Sports Tourer in de vijfde versnelling in 8,1 seconden van 80 naar 120 km/u. De topsnelheid bedraagt 220 km/u. Talloze systemen en technieken tillen comfort en veiligheid naar een hoger niveau. Zoals de persoonlijke connectiviteits- en servicedienst Opel OnStar, ultramoderne IntelliLink-infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto, en IntelliLux LED-matrixverlichting, waarmee de bestuurder altijd met groot licht kan rijden zonder andere weggebruikers te verblinden. Kom dus snel voor een proefrit naar de showroom van Opel Wolves en maak tevens kennis met het familiebedrijf dat inmiddels een begrip is in Twente.