Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Bornerbroek geet lös
met Pinksterfeesten

Het komende weekend stort Bornerbroek zich in het feestgedruis en staat het dorp bol van de activiteiten. In het hart van Twente gaat in de grote tent aan de Entersestraat vrijdagmiddag het vier dagen durende spektakel met het traditionele bedrijvenuurtje van start. 's Avonds volgt als vanouds de Brookeravond: een gezellige show voor en door de buurtverenigingen.

Ook dit jaar zit het programma berstensvol met muziekoptredens. De zaterdagmiddag is omgedoopt tot Super Schlager Samstag met schlagerzanger Freddy Feieravond en de band Wahsinn Power Polka. 's Avonds staat de U2 Tributeband 'U2 4 U2' op de bühne en verzorgt de Fasten your Seatbelts & Trip to Trip reunion band, met onder andere Tessa Boomkamp, een optreden. Twee bands die bekend zijn van hun succesvolle optredens in grote dancings en feesttenten.

Op Eerste Pinksterdag is de All American Sunday. Lange tafels zorgen voor een gezellige en gemoedelijke sfeer. Gastoptredens van De Johnny Bernard Band, de Amerikaanse country zanger Doug Adkins en de John Jorgenson Electric Band. 's Avonds laat de zeskoppige band Popgunnn met vele hits de tent kolken. Het muziekspektakel wordt Tweede Pinksterdag vervolgd met prachtige ballads, golden oldies en folksongs van SSensual2. Verder optredens van Half Um Half en de meidengroep Steam met stampende hits.

Het hele weekend is er verder een kindervoorstelling, rommelmarkt, megazandbak, traptrekkerrace, springkussens en een ballonnenman. Pinkstermaandag is traditiegetrouw de Mighty Machinery Monday met ronkende motoren, auto's, vrachtwagens, hoogwerkers, oude tractoren en grasmaaimachines. Natuurlijk is er het gehele weekend kermis. Feestterrein en tent zijn overdag gratis toegankelijk. Volledige programma op www.pinksterfeesten.nl. De Pinksterfeesten zijn ook te volgen op Facebook en Twitter.