Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Noordik neemt leerlingen
mee uit Wit-Rusland

Vijf leerlingen en drie medewerkers van CSG Het Noordik, vestiging Catharina van Renneslaan in Almelo, zijn afgereisd richting Wit-Rusland om de eerder gelegde contacten verder uit te werken en ook weer hulpgoederen te brengen.

De Noordik-delegatie heeft dertig computers meegenomen die ze aan verschillende scholen zal schenken. Deze keer staat de reis echter niet alleen in het teken van hulpgoederen, maar wordt voor de eerste keer ook een uitwisseling gerealiseerd. Acht studenten in de leeftijd van circa 15 jaar en één leerkracht gaan op de terugweg mee naar Nederland, waar ze zes weken zullen verblijven bij gastgezinnen.

De studenten draaien in die periode mee in het Nederlandse schoolsysteem. Ze volgen lessen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Portugees, biologie, nask, aardrijkskunde en wiskunde, maar ook zorg & welzijn, techniek, drama en sport. Daarnaast bezoeken ze diverse schoolsoorten, van kleuter- tot universitair onderwijs. Uiteraard worden er ook uitstapjes naar Nederlandse bezienswaardigheden ondernomen.